08 juli 2006

Boten Anna

Det börjar bli dags att tänka på att lämna landet.
Svenska folkets sinne för konst och kultur har tydligen stuckit helt och hållet.

En datanörd i Halland gör en billig technolåt om en bot, någon sorts datavakt, ja en teknisk konstruktion som alla som håller på med servrar och nätverk och sånt vet vad det är.
Jag kan inte redogöra för exakt vad en bot är och vad boten i såfall gör. Jag är övertygad om att max 1 procent av Sveriges befolkning vet vad en bot är och vad en bot gör.
Låten blir osannolikt nog en jättehit... Hur är det möjligt?

Det bör betyda att minst 90 procent av alla idioter som gillar den här låten inte vet vad låten handlar om. Det ?roliga? går alltså förlorat direkt för 90 procent av dem som dansar, sjunger med, klappar i händerna och viftar med flaggor.
Småbarnsmorsan i Gnesta tror exempelvis sannolikt att låten handlar om en söt liten båt som röjer vass i Södertälje kanal? Motalaraggaren tror att låten handlar om en polisbåt som förirrat sig ut på Göta Kanal.
Nej? Jag vet inte vad jag ska säga? Jag väljer nog att inte lägga mer energi på det, det är för dåligt. Men... man kanske skulle ta och göra en låt om proximitetseffekten eller en Blattnerofon. Vem vet, just nu tycks precis vad som helst gå hem.

1 kommentar:

Peter sa...

När religionen tappar mark får folket söka sig ett nytt opium...