09 december 2005

En Feministgrej

Borde inte tjejer och killar kunna tävla tillsammans i olika idrottsgrenar?
Det tycker jag! Jag tänker på simhopp till exempel... och olika stafetter... Är det verkligen så stor skilnad mellan kvinnor och män? I en stafett skulle blandningen mellan kvinnor och män kunna tillföra ytterligare ett spänningsmoment beroende på vilken sträcka respektive tävlande utför. Kvinna tävlar mot man följt av en man mot en kvinna... det borde gå jämt upp i slutänden... Tydligen kan det bli dumt om damer och herrar tävlar tillsammans på lika villkor i vissa grenar. 110 meter häck skulle exempelvis sannolikt alltid vinnas av en man... spjut, kulstötning och hoppgrenar likaså...

Hur ser tokfeministerna på det här? De vill ju förändra reglerna inom många andra områden, varför inte inom idrotten? Om nu män är starkare eller snabbare borde man väl se till att ändra på detta genom lite smarta regeländringar? Eller är idrotten det enda som klarar sig från en feministisk genomlysning...Varför i så fall? Mixade fotbollslag? Tennis, badminton, fäktning och annat som är lika mycket precision som kraft borde väl funka? Jag ägnar mig exempelvis åt boule... en heltigenom jämlik idrott... kvinnor och män kan alltså mötas på lika villkor. Den dagen vi ser mixade fotbollslag i VM, först då kan vi börja tala om verklig jämlikhet.

Då känns sånt som Fi lite fjönsigt eftersom kvinnorna bakom den fasaden nog egentligen bara är intresserade av personlig makt och inte av ett bättre samhälle. Dessutom får jag en känsla av att deras utgångspunkt är att sätta dit männen och göra livet så surt för män som möjligt som någon sorts historisk hämd. Kvinnorna på en Fi-kongress kan exempelvis ägna sig åt ohämmad kvinnochauvunism och inte tycka det är märkligt. Man kan peppa varandra med direkta mansfientligheter... det tycker jag är anmärkningsvärt! Jag brukar roa mig med att byta ut ordet kvinna mot man i de högljudda feministernas utspel och då framstår hela deras värdegrund ofta som närmast fascistisk. Tänk om det skulle bildas ett mansparti, vars enda programpunkt vore att stärka mannens ställning i samhället... Bara det skulle nog kunna leda till åtal... Vilket jävla liv det skulle bli! Skulle sedan en man sitta i TV och säga att kvinnor är djur skulle han tveklöst bli lynchad. Konstigt, varför funkar inte det?

Jag begriper inte heller de feministiska gruppernas hat mot alla former av porr...
Igår satt en Fi-politikerkvinna i TV och talade sig varm för att politikerna nu tvingas att bo på hotell som inte erbjuder kabel-TVkanaler som visar porr... Undra vad som händer med en om man råkar se porr på ett hotell? Hamnar man i helvetet? Hatar alla kvinnor porr? Om man skulle tvinga politikerna att bo på hotell som inte serverar alkohol? Om man skulle tvinga politiker att åka kommunalt istället för taxi? Det skulle ju ingen av dem gå med på trots att det egentligen är mer relevanta krav i sammanhanget... dessutom sparar det skattebetalarnas pengar...
Nej... jag tänker inte rösta på Fi... De verkar korkade!
Jag är humanist!

2 kommentarer:

Röd vår sa...

1, "Humanist"?
betyder det att du har mänskliag drag eller bara ösnkar att du hade det?

2, Feminism
feminism är ett massmedialt surrogat för självförtroende. "jag har rättgheter jag ÄR bra" Tyvärr saknas tydligen den självgoda känslan så det är "Jag är BRa eftersom män är dåliga".


3, Feminism och idrott
Många sporter kunde lika gärna vara bara en klass utan separat herr och dam. Exakt vad ger kön för fördel i Curling??? I skytte var det en kinesiska som i blandad klass tog OS guld och sedan blev det separat herr och dam igen... Pinsamt, men gubbarna i IOK vill väl inte krama manliga tävlande kanske?

JRE sa...

1.Att vara humanist betyder i min bok att man behandlar alla lika oavsett kön, ras, ursprung, läggning eller andra egenskaper man inte kan påverka. Det är en mänsklig skyldighet att göra sitt yttersta på den punkten. Utsätt inte andra för något du själv inte vill bli utsatt för.
Jag försöker göra så gott jag kan.

2. De radikalfeminister som alltid ges utrymme i debatter och medier är sällan humanister. deras resonemang innehåller alltid restriktioner och rena hämdaktioner som de vill skall riktas mot männen som grupp. Det äralldeles galet tycker jag.

3. Precis! Pinsmt är rätta ordet!
Det vore humanistiskt att låta kvinnor och män tävla på lika vilkor i de sporter där de har samma fysiska förutsättningar. Allt annat är förtryck! Först när vi börjar sätta människan i första rummet kommer vi få en chans att uppleva lycka. Den dagen kommer de som idag kallar sig feminister byta ism på samma sätt som kommunisterna böt namn på 90-talet.